Спагети Миланезе

Моите любими спагети
Източник: Никол
ТИТЛА: Готвач
Дата: 25.03.2014
Спагети Миланезе
 
Необходими продукти:
400 г спагети
1 с. л. зехтин

за соса:
300 г кайма (телешка или смес)
100 г бекон или шунка
400 г доматено пюре
680 г домашен доматен сос
1/2 връзка босилек
1 глава стар лук
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спагети Миланезе
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2 минути.
2
Спагети Миланезе  2
Добавят се каймата и ситно нарязаният бекон с 2-3 с. л. вода, за да може каймата да не се слепи. Бърка се до запържване на всички продукти.
3
Спагети Миланезе  3
Изсипват се доматеното пюре и доматеният сос.
Ястието къкри на слаб огън, докато изври течността от соса.

4
Спагети Миланезе  4
Малко преди да се свали от огъня се добавя ситно нарязаният босилек и сол на вкус.
5
Спагети Миланезе  5
Докато правите соса в отделна тенджера сварявате спагетите до готовност. Изцеждате ги, добавяте малко зехтин и ги разбърквате, за да не се слепят.
6
Спагети Миланезе  6
Сервирайте спагетите в подходяща чиния, залети със соса.
Поръсете с кашкавал или пермезан и украсете с листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2018
По какво се отличават миланезе от болонезе изобщо не става ясно - и едните с доматен сос с кайма, и другите.
6.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2015
бързо лесно вкусно
5.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2014
Моя много любима рецепта
4.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2014
Класика - аз малко си я \"побългарявам\" - слагам малко чубрица. Но, това си е много индивидуално...
3.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Любими!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: