Спагети от моркови с постно „Болонезе“

Дата: 29.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 моркова
1 консерва нахут (400 г)
50 мл зехтин
2 стръка босилек
1 скилидка чесън
1 с. л. бадемов пармезан
1 ч. л. риган
сол на вкус
за соса:
50 г целина
1 консерва пасирани домати (400 г)
1 морков
3 скилидки чесън
1/2 глава лук
1 с. л. зехтин
1 с. л. риган
1 с. л. бадемов пармезан
 

Начин на приготвяне:
1
Спагети от моркови с постно „Болонезе“Нахутът се отцежда и се слага в тава.
2
Спагети от моркови с постно „Болонезе“ 2Овкусява се със стрития на паста чесън, бадемовия пармезан , ригана и сол на вкус. Залива се със зехтина. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до златисто – около 15–20 минути.
3
Спагети от моркови с постно „Болонезе“ 3Морковите се оформят на ленти с белачка. След това се бланшират за 2–3 минути. Отцеждат се и се поливат с около 30 мл зехтин.
4
Спагети от моркови с постно „Болонезе“ 4Лукът, чесънът, морковът и целината се наситняват и се запържват в останалия зехтин.
5
Спагети от моркови с постно „Болонезе“ 5Наливат се доматите, овкусява се с риган и се готви, докато се получи гъст сос, след което съдът се дърпа от огъня.
6
Спагети от моркови с постно „Болонезе“ 6Около 3/4 от нахута се сипва при соса и се разбърква.
7
Спагети от моркови с постно „Болонезе“ 7Овкусява се с бадемов пармезан и сол.
8
Спагети от моркови с постно „Болонезе“ 8В чиния се слага част от морковите, заливат се със сос и се гарнират с останалия нахут, накъсан босилек и бадемов пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта