Спагети с кедрови ядки

Дата: 19.04.2010
Източник: Бон Апети
Спагети с кедрови ядки
 
Необходими продукти:
600 г спагети
4 с. л. „Пармезан” на прах
5–6 листа босилек
1/2 връзка магданоз
3 скилидки чесън
50 г кедрови ядки
150 мл зехтин
сол на вкус
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спагетите се сваряват в подсолена вода с олиото. Пастата е готова, когато при опитване е с твърдост ал денте – достатъчно твърда при отхапване, но иначе сварена.
2
В тиган се сгорещява зехтинът за соса, слагат се спагетите, кедровите ядки и накълцаните чесън, магданоз и босилек. Разбърква се и след около 1–2 минути се добавя пармезанът. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.


Съвети:
За да спестите време, можете да ползвате готов сос „Песто“, като на порция е достатъчна по една супена лъжица.
За да усетите по-добре вкуса на сиренето, използвайте настъргано на едро ренде парче сирене „Пармезан“ или направете люспи с помощта на белачка.
Подходяща напитка към ястието е бяло вино.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта