Спаначен огретен

Дата: 30.06.2010
Източник: Бон Апети
Спаначен огретен
 
Необходими продукти:
300 г спанак
120 г настърган кашкавал
150 г картофи
40 мл сметана
1 щипка червен пипер
100 г сирене
2 яйца
2 щипки сол
1 щипка черен пипер
1 скилидка чесън
20 мл зехтин
1 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват. Спанакът се поставя в тенджера с кипнала вода, за да се бланшира. След като се запари, спанакът се охлажда и се нарязва надребно.
2
В тиган се слагат маслото и зехтинът. Щом се загреят, се изсипва спанакът. Пържи се, като непрекъснато се бърка. След 2–3 минути се добавя малко вода. Задушава се. Овкусява се с чесъна, който е нарязан на филийки. Поръсва се със солта и черния пипер. В сместа се чупят яйцата и се добавя сиренето. Подправя се с червения пипер. Добавя си сметаната и се разбърква.
3
Изсипва се в съд за печене. Отгоре се настъргват обелените картофи. Кашкавалът се омесва с брашното и се разпределя върху картофите. Пече се на силна фурна, докато кашкавалът хване коричка.


Рецептата е приготвена от майстор готвача Владимир Илиев.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2014
стана много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта