Спаначен терин с шунка и сирене

Дата: 25.03.2013
Източник: Бон Апети
Спаначен терин с шунка и сирене
 
Необходими продукти:
4 яйца (размер L)
150 мл обезмаслено прясно мляко
2 с. л. пълнозърнесто брашно
300 г пресен спанак
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
600 г сирене „Котидж”
200 г печена шунка
3 стръка магданоз
3 стръка мащерка
1 стрък пресен лук
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначен терин с шунка и сирене
Спанакът се почиства и се бланшира в подсолена вода,  докато омекне. Отцежда се.

 


2
Спаначен терин с шунка и сирене 2
В купата се смилат жълтъците на яйцата, млякото, брашното, индийското орехче, спанака, сол и черен пипер.

 


3
Спаначен терин с шунка и сирене 3
Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се постепенно към зелената смес, като се бърка внимателно с шпатула.

 


4
Спаначен терин с шунка и сирене 4
Тестото се разпределя равномерно в тава, покрита с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути, после се охлажда.

 


5
Спаначен терин с шунка и сирене 5
Всички продукти за плънката без шунката се смилат в кухненски робот.

 


6
Спаначен терин с шунка и сирене 6
Охладеният блат се нарязва на ленти с широчината на форма терин.

 


7
Спаначен терин с шунка и сирене 7
Във форма терин се слага фолио за свежо съхранение, така че да излиза и от стените. На дъното се поставя парче блат. Отгоре се намазва с половината смес.

 


8
Спаначен терин с шунка и сирене 8
Слагат се по две-три парчета шунка, след това пак блат, останалата смес, парчета шунка и се завършва с блат. Покрива се с фолиото, за да не изсъхва и се оставя се в хладилник за поне 30 минути.

 


9
Спаначен терин с шунка и сирене 9
След това се изважда от формата, нарязва се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
много леко ястие. спаначения блат става много вкусен, а в комбинация с всичко останало и чаша бяло вино коментарът е излишен ...
2.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2013
много вкусна рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Много добра рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта