Спаначена лазаня

Сочна, пъстра, апетитна и неустоимо вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кори за лазаня (пресни)
250 г кашкавал

за плънката:
500 г спанак (почистен, измит и подсушен)
1 глава лук
2 скилидки чесън
700 г пълномаслена извара
3 яйца (размер L)
50 г сирене „Пармезан“
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за соса:
650 г домати от консерва
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Спаначена лазаня
Доматеният сос се приготвя като наситненият чесън се запържва в зехтина, добавят се сухият босилек и доматите, подправя се със сол, черен пипер и захарта и се оставя на котлона за около 15 минути.
2
Спаначена лазаня 2
Спанакът за плънката се полива с вряла вода, отцежда се и се слага в купа с вода и лед, за да се спре готвенето, след което отново се отцежда много добре и се наситнява.
3
Спаначена лазаня 3
Наситнените лук и чесън се запържват в зехтина, докато станат златисти.
4
Спаначена лазаня 4
Корите за лазанята се варят в голямо количество подсолена вода за около минута.
5
Спаначена лазаня 5
Смесват се спанакът, лукът и чесънът, изварата, яйцата, настърганият пармезан, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре.
6
Спаначена лазаня 6
Дъното на тавата се маже с половината от доматения сос. Отгоре се подреждат плътно кори за лазаня.
7
Спаначена лазаня 7
Намазват се със сместа с извара, следват отново кори, смес с извара и така, докато корите свършат.
8
Спаначена лазаня 8
Завършва се с кори, залива се с останалия доматен сос и се поръсва с настъргания кашкавал.
9
Спаначена лазаня 9
Лазанята се пече в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за около 45 минути.
10
Спаначена лазаня 10
Охлажда се за около 10–15 минути, нарязва се и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2015
Приготвихме лазанята с домашно разточени кори и стана невероятна :)
9.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2014
малко трудна и пипкава, но вкусна
8.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2014
Прекрасно,лесно и вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2014
Получи ми се много добре тази рецепта, въпреки че нямах извара и сложих сирене :)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2014
Имате си един 3-годишен фен на тази лазаня :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: