Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2003
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет
 
Необходими продукти:
4 глави червен лук
200-250 г пресни спаначени листа
зехтин за намазване
1 с. л. сусамово семе
бялата част на 1 стрък чесън
1 к. ч. олио
3 с. л. ябълков оцет
2 ч. л. мед
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. сусамово олио
1 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. сол
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет
Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1 пръст и се запича без мазнина на грил тиган или скара. Когато се запекат от едната страна, шайбите се обръщат и върху запечената страна на всяка се капва зехтин.
2
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 2
Спанакът се измива, подсушава се, свива се на руло и се нарязва на тънки ивици. След това се прехвърля в купа, сипват се печените шайби лук и се разбърква.
3
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 3
Сусамовото семе се запича в сух тиган. След това се прехвърля в блендер, добавят се всички останали продукти за винегрета и се разбива. При сервиране всяка порция салата се полива с винегрета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: