Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет

Дата: 23.05.2003
Източник: Бон Апети
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет
 
Необходими продукти:
4 глави червен лук
1 ч. л. сол
1 с. л. тъмен соев сос
1/2 ч. л. сусамово олио
1 с. л. горчица
2 ч. л. мед
3 с. л. ябълков оцет
1 к. ч. олио
бялата част на 1 стрък чесън
1 с. л. сусамово семе
зехтин за намазване
200-250 г пресни спаначени листа
бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегретЛукът се нарязва на шайби с дебелина 1 пръст и се запича без мазнина на грил тиган или скара. Когато се запекат от едната страна, шайбите се обръщат и върху запечената страна на всяка се капва зехтин.
2
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 2Спанакът се измива, подсушава се, свива се на руло и се нарязва на тънки ивици. След това се прехвърля в купа, сипват се печените шайби лук и се разбърква.
3
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов винегрет 3Сусамовото семе се запича в сух тиган. След това се прехвърля в блендер, добавят се всички останали продукти за винегрета и се разбива. При сервиране всяка порция салата се полива с винегрета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта