Спаначена супа с шафран

Дата: 22.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пресен спанак (почистен)
300 г дребни пресни картофи
3 връзки пресен лук
5 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1 щипка шафран
2 дафинови листа
60 мл зехтин
6 яйца (размер M)
160 г кашкавал
6 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначена супа с шафран
Спанакът се попарва с 1,7 л вряла вода за около 30 секунди, след това се отцежда и шокира в ледено студена вода. Водата, в която е бланширан, не се изхвърля.

 


2
Спаначена супа с шафран 2
В  30 мл от зехтина се запържват нарязаните наситно пресен лук и чесън. Когато омекнат леко, се прибавят дафиновите листа, цели клонки мащерка и шафранът. Зеленчуците се заливат с водата, в която е бил спанакът. Прибавят се и добре измитите картофи (цели). На тенджерата се поставя капак и се оставя да къкри на слаб огън за около 15 минути, докато картофите омекнат.


3
Спаначена супа с шафран 3
Вътрешността на хляба се изрязва с ринг.


4
Спаначена супа с шафран 4
В съд с незалепващо покритие се загрява останалият зехтин, поставя се парче хляб, в дупката се чуква по едно яйце и се подправя със сол и черен пипер. Слага се капак и се готви на умерен огън 3–5 минути, яйцата трябва да останат рохки.

 


5
Спаначена супа с шафран 5
От супата се махат клонките мащерка и дафиновите листа. Към сварените зеленчуци се прибавя шокираният спанак и супата се овкусява със сол и черен пипер.


6
Спаначена супа с шафран 6
Сервира се като всяка порция се гарнира отгоре с хляб с яйце и се поръсва с настърган кашкавал.


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2013
Добавих и щипка индийско орехче и стана прекрасно :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта