Спаначени фетучини в сос “Песто”

Дата: 15.05.2002
Източник: Бон Апети
Спаначени фетучини в сос “Песто”
 
Необходими продукти:
400 г брашно
3-4 с. л. лимонов сок
20 пресни листа босилек (или 1 с. л. сух)
1 стрък чесън
100 г орехи (или 50 г кедрово семе)
200 г зехтин
1-2 щипки сол
1 с. л. зехтин
4 яйца
250 г спанак
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначени фетучини в сос “Песто”Спанакът се бланшира за 2-3 минути. След това се отцежда, охлажда се в студена вода и се нарязва на много ситно. Брашното се пресява.
2
Спаначени фетучини в сос “Песто” 2Тестото се приготвя, като в купа се смесват пресятото брашно, спанакът, яйца, сол и зехтин. Омесва се хубаво, докато се получи твърда маса. Готовото тесто се разделя на 4 топки.
3
Спаначени фетучини в сос “Песто” 3Върху добре набрашнена повърхност се разточват тънки кори. Нарязват се на лентички. Слагат се върху точилка, поставена между 2 високи чаши. Оставят се да позасъхнат за 30-40 минути.
4
Спаначени фетучини в сос “Песто” 4Сосът се приготвя, като всички посочени продукти се поставят в подходящ съд и се пасират до получаване на хомогенна смес.
5
Спаначени фетучини в сос “Песто” 5В подсолена кипяща вода се налива малко олио и внимателно се изсипват фетучините. Варят се 7-8 минути (докато изплуват на повърхността). Отцеждат се, слагат се в порционна чиния, гарнират се със соса и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта