Спаначени фетучини

Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2002
Спаначени фетучини
 
Необходими продукти:
300 г спаначени фетучини (спагети)
1 ч. л. каперси (1 кисела краставичка)
100 г зелени маслини (пълнени с чушки)
100 г черни маслини (без костилки)
5-6 скилидки чесън
700 г стерилизирани домати
3 с. л. зехтин
1 глава лук
400 г печурки
6-7 стръка розмарин
400 г стерилизирани домати (пасирани)


Начин на приготвяне:
1
Спаначени фетучини
Фетучините се поставят в кипнала подсолена вода и се варят 7-8 минути. След това се отцеждат.
2
Спаначени фетучини 2
Чесънът се нарязва наситно и се запържва за 20 секунди в нагорещения зехтин. Доматите се пасират и се прибавят при чесъна. Сосът се вари 7-8 минути.
3
Спаначени фетучини 3
Преди сосът да се оттегли от огъня, се прибавят нарязаните наситно каперси и маслини. Вари се още 1 минута. Фетучините се поливат с готовия сос, поръсват се с наситнен магданоз и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: