Спаначени фетучини

Дата: 20.12.2002
Източник: Бон Апети
Спаначени фетучини
 
Необходими продукти:
300 г спаначени фетучини (спагети)
6-7 стръка розмарин
400 г печурки
1 глава лук
3 с. л. зехтин
700 г стерилизирани домати
5-6 скилидки чесън
100 г черни маслини (без костилки)
100 г зелени маслини (пълнени с чушки)
1 ч. л. каперси (1 кисела краставичка)
400 г стерилизирани домати (пасирани)
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначени фетучиниФетучините се поставят в кипнала подсолена вода и се варят 7-8 минути. След това се отцеждат.
2
Спаначени фетучини 2Чесънът се нарязва наситно и се запържва за 20 секунди в нагорещения зехтин. Доматите се пасират и се прибавят при чесъна. Сосът се вари 7-8 минути.
3
Спаначени фетучини 3Преди сосът да се оттегли от огъня, се прибавят нарязаните наситно каперси и маслини. Вари се още 1 минута. Фетучините се поливат с готовия сос, поръсват се с наситнен магданоз и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта