Спаначени малфати

Дата: 06.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г картофи
200 г спанак (почистен и измит)
1 ч. л. сух риган
100 г брашно
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за соса:
200 мл кокосова сметана
1 1/2 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначени малфатиКартофите се обелват и се готвят на пара, така че да не се разкашкат.
2
Спаначени малфати 2След това се охлаждат и се настъргват на ситно ренде.
3
Спаначени малфати 3Спанакът се бланшира, шокира се в леденостудена вода, отцежда се добре, накълцва се и се смесва с картофите, брашното, ригана, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус, така че да се получи смес, която да не е лепкава.
4
Спаначени малфати 4От сместа се оформят малки топчета, които се пускат в кипнала подсолена вода (която не трябва да ври) и се готвят минута–две на умерен огън или докато изплуват на повърхността.
5
Спаначени малфати 5Сосът се приготвя като сметаната се загрява и се оставя, леко да се редуцира. Прибавя се горчицата, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.

6
Спаначени малфати 6Малфатите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта