Спаначени палачинки с рагу от риба

Цветни, ароматни, вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
150 г брашно
100 г спанак (почистен)
300 мл прясно мляко
2 яйца
1 щипка сол
зехтин за намазване

за рагуто:
600 г филе от бяла риба
100 мл бяло вино
1 скилидка чесън
1/4 връзка копър
1 глава лук
1 с. л. каперси
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за бешамела:
400 мл прясно мляко
50 г краве масло
50 г брашно
1 яйце
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за доматения сос:
50 г пасирани домати (от консерва)
1 с. л. зехтин
1 щипка риган
сол и черен пипер на вкус

за поръсване:
50 г сирене „Пекорино“


Начин на приготвяне:
1
Спаначени палачинки с рагу от риба
Спанакът за палачинките се попарва с вряща вода, след това се шокира с леденостудена. Отцежда се и се пюрира с половината мляко.
2
Спаначени палачинки с рагу от риба 2
Брашното се смесва с щипка сол, прави се кладенче и се прибавят спанакът и разбитити с останалото мляко яйца. Разбърква се добре.
3
Спаначени палачинки с рагу от риба 3
В намазан със зехтин тиган от сместа се приготвят 8 палачинки.
4
Спаначени палачинки с рагу от риба 4
Лукът и чесънът за рагуто се наситняват и се запържват в зехтина. Добавят се рибата, нарязана на кубчета, и каперсите. Налива се виното и щом се редуцира, съдът се дърпа от огъня.
5
Спаначени палачинки с рагу от риба 5
Рагуто се овкусява със сол, черен пипер и наситнения копър.
6
Спаначени палачинки с рагу от риба 6
Брашното за бешамела се запържва в маслото. Налива се млякото и се подправя със сол, черен пипер и индийското орехче. Съдът се дърпа от огъня, добавя се яйцето и се разбърква добре.
7
Спаначени палачинки с рагу от риба 7
Палачинките се завиват с рибената плънка. Подреждат се в тава и се заливат с бешамела.
8
Спаначени палачинки с рагу от риба 8
Пасираните домати се овкусяват с ригана, зехтина, сол и черен пипер и се наливат в тавата. Накрая се поръсва с настърганото сирене „Пекорино“.
9
Спаначени палачинки с рагу от риба 9
Ястието се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2016
Станаха страхотни ,даже неможах да ги снимам толкова бързо изчезнаха! Пак ще ги направя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: