Спаначено ризото на фурна

Дата: 05.05.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
260 г ориз „Балдо”
4 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
800 мл зеленчуков бульон
200 г почистен спанак
200 г замразен грах
300 г заквасена сметана
4 с. л. зехтин
200 г пушен бекон
сол и черен пипер на вкус
40 г сирене „Грана падано”
 

Начин на приготвяне:
1
Спаначено ризото на фурнаВ тава се сгорещява зехтинът и в него закратко се запържват наситнените пресен лук и скилидки чесън.
2
Спаначено ризото на фурна 2Прибавя се оризът и също се запържва закратко.
3
Спаначено ризото на фурна 3Налива се виното.
4
Спаначено ризото на фурна 4Щом виното се изпари, се сипва бульонът.
5
Спаначено ризото на фурна 5Подправя се със сол, черен пипер и по желание с индийско орехче.
6
Спаначено ризото на фурна 6Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, като на десетата минута оризът трябва да се разбърка.
7
Спаначено ризото на фурна 7Беконът се реже на кубчета и се запича на сух тиган, докато стане златист, отцежда се върху салфетка. Спанакът се реже наедро.
8
Спаначено ризото на фурна 8Към готовия ориз се слагат грахът, спанакът и беконът и се разбъркват, за да омекне спанакът. Ако има нужда, тавата се връща в изключената и все още топла фурна за 5 минути.
9
Спаначено ризото на фурна 9Добавя се сметаната.
10
Спаначено ризото на фурна 10Разбърква се добре.
11
Спаначено ризото на фурна 11Ризотото се поднася веднага, поръсено с люспи „Грана падано”.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2014
Страхотна,бърза лесна и невероятно вкусна вечеря се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта