Спанак а ла блу

Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2004
Спанак а ла блу
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
300 г замразен спанак
250 с. л. течна сметана
100 г бяло саламурено сирене
40–50 г синьо сирене
2 яйца
1 връзка зелен лук
1–2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спанак а ла блу
Пилешкото месо се нарязва на ивички, овкусява се със солта и черния пипер и се запържва за 2–3 минути в сгорещеното олио.
2
Спанак а ла блу 2
Добавя се нарязаният наситно лук, пържи се още 2–3 минути и се слага спанакът. Пърженето продължава около минута и се сипва сметаната.
3
Спанак а ла блу 3
След като се поизпари, се прибавят натрошеното саламурено сирене и настърганото синьо сирене, разбърква се и се изчаква сирената да се поразтопят. Сипват се разбитите яйца и се бърка 1–2 минути, докато яйцата сгъстят ястието.
4
Спанак а ла блу 4
Сервира се топло, поръсено с настърган кашкавал. Може да се гарнира с листа маруля, резени домат и портокал.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Много леко и приятно ястие. Аз също нямах синьо сирене, но определено си иска някакъв силен характерен аромат за това поръсих с пармезан.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
Вкусът е превъзходен! По принцип, ако нямате синьо сирене, става и само с бяло, макар че тогава няма да е \"ала блу\" :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: