Спанак "Рокфелер"

Дата: 28.09.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г спанак
1/4 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. девесил
1/2 ч. л. сушен копър
1 ч. л. сол
2 яйца
2 домата
4-5 сухара
30 г лук
30 г масло
60-80 г топено сирене
"Пармезан" за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Спанак Спанакът се бланшира в подсолена вряща вода. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се наситнява.
2
Спанак Лукът се нарязва наситно и се задушава в предварително загрятото масло. След 1 минута се добавя наситненият спанак, разбърква се и се задушава 2 минути.
3
Спанак Сухарите се натрошават в блендер, поръсват се с девесил, сушен копър и чесън на прах и се смилат.
4
Спанак Яйцата се разбиват с топеното сирене и солта. Сместа се изсипва в задушения спанак, разбърква се и щом яйцата се забулят, а сиренето се разтопи, се добавя натрошеният сухар.
5
Спанак Когато сухарът поеме излишната течност, от сместа с лъжица за сладолед се оформят топки и се поставят върху колелца домат с дебелина 1 пръст. Поръсват се с "Пармезан" (настърган на люспи с помощта на лъжица) и с натрошен сухар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта