Спанак с картофи на фурна

Дата: 27.04.2015
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Спанак с картофи на фурна
 
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
400 г спанак
200 г заквасена сметана
50 г краве масло
2 с. л. олио
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват в подсолена вода. След това се отцеждат и се намачкват.
2
Спанакът се нарязва на ивички, задушава се и се овкусява със сол и черен пипер.
3
След това спаначената смес се добавя към картофената. Прибавя се и сметаната, разбърква се добре и се изсипва в предварително намазнена тавичка за печене.
4
Пече се 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което отгоре се поръсва с кашкавал и се пече още около 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Така изглежда първия опит ...;)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Много вкусно,определено често ще си я приготвяме!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2016
Снимката е с лошо качество , но за сметка на това храната стана преъзходна!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2015
Страшно вкусно! Сложих вместо кашкавал моцарела и яйца в заливката ;-)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Страхотно се получи! Всички много я харесаха! Засищаща и икономична се оказа :) В пюрето сложих и яйце и малко магданоз. Би станало чудесно , ако заместим сметаната с прясно мляко и яйце :) Кашкавала може да се замести с моцарела или пармезан. Бон апети!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта