Специалитет "Паганини"

Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2004
Специалитет
 
Необходими продукти:
200 г свинско контра филе
50–60 г бекон
50–60 г кашкавал
2 яйца за паниране
1 дебела филия хляб
5–6 резена лимон
олио за фритюрно пържене
брашно и галета за паниране
сол и черен пипер на вкус
100 г картофено пюре
100 г моркови
100 г замразен грах
50 г краве масло
домати
магданоз за украса



Начин на приготвяне:
1
Специалитет
Филето се почиства от ципата, нарязва се на 6 равни парчета и всяко се разцепва, но не се разделя напълно. Разтварят се, начукват се с дървен чук и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Специалитет
Беконът и кашкавалът се нарязват на равни лентички. Във всяко овкусено и начукано парче месо се слага по 1 лентичка бекон и кашкавал. Завива се на руло и се притиска с длани, за да се стегне.
3
Специалитет
Яйцата за панировката се разбиват в купичка. Рулцата се овалват в брашно, потапят се в разбитите яйца и се овалват в галета. Пържат се в силно загрята мазнина около 10 минути до златисто.
4
Специалитет
Изваждат се и се поставят върху салфетка, за да се отцедят от мазнината.
5
Специалитет
Филията хляб се отрязва така, че от едната страна да е дебела около 1 см, а от другата – 5 см. Накисва се в яйцето, изпържва се в мазнината, където са били рулцата, и се поставя в чиния. Отгоре се подреждат изпържените рулца и върху всяко се поставя по половинка от резените лимони, така че да се застъпват.
6
Специалитет
Морковите и грахът за гарнитурата се задушават в разтопеното масло. Слагат се отстрани до филията с рулцата, поставят се 1–2 топки картофено пюре и фино нарязани домати и се украсява с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: