Специална пита

Гост: Милица Божинова, "Фамилия Тоника"
Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2005
Специална пита
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
250 г сирене
50 г краве масло
100 мл олио
4 яйца
1 кубче мая
2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. олио
1 ч. л. оцет
1 ч. л. сода
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Специална пита
Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. прясно мляко, поръсва се захарта и се оставя да втаса. Маслото се разтопява заедно с 50 мл олио.
2
Специална пита 2
Замесва се тесто, като 3 яйца се разбиват със солта, оцета и останалото олио. Прибавят се 2-3 с. л. от брашното и разтворената мая, разбива се с миксер (с бъркалките за тесто), добавя се разтворената в киселото мляко сода. Постепенно се изсипва и останалото брашно, като тестото се меси вече на ръка.
3
Специална пита 3
Готовото тесто се разточва, докато се получи кора с дебелина 1 пръст. Намазва се с разтопеното масло с олио и се поръсва с половината от натрошеното сирене. Единият край се подгъва, мазва се с мазнина, по същия начин се подгъва и другият край, така че да се получи руло.
4
Специална пита 4
Рулото отново се намазва с мазнина, усуква се и се нарязва на равни парчета. Подреждат се в намазнена тава и се поръсват с останалата част от сиренето. Питата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато се зачерви, се намазва с жълтък, поръсва се със сусам и се пече до готовност.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: