Средиземноморски хляб с билки и сирене

Дата: 21.03.2012
Източник: Бон Апети
Средиземноморски хляб с билки и сирене
 
Необходими продукти:
6 ч. ч. брашно
1 пакетче суха мая
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
1/4 ч. ч. зехтин
50 г сирене „Пекорино”
2 чаши топла вода
1 с. л. сух босилек
1 с. л. сух риган
1 с. л. суха мащерка
зехтин за намзване
 

Начин на приготвяне:
1
Средиземноморски хляб с билки и сирене
Маята се разтваря в 50 мл вода заедно със захарта и малко брашно. Оставя се да шупне на топло (за около 5 минути).


2
Средиземноморски хляб с билки и сирене 2
В брашното се слагат подправкитте, солта, маята и настърганото сирене. Наливат се водата и зехтина и се замесва гладко и меко тесто. Слага се в намазана със зехтин купа и се покрива с филио за свежо съхранение. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.


3
Средиземноморски хляб с билки и сирене 3
После се разделя надве и се оформят два продълговати хляба. Слагат се във форми за терин и се оставят да втасат за около 20 минути.


4
Средиземноморски хляб с билки и сирене 4
Пече се в предварително загрята на 175 градуса фурна с вентилатор, за 40–45 минути, докато се получи златиста коричка. Преди да се нареже се оставя да изстине.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Сиренето пропуснах /не бях подготвена/, а тъй като имам само една форма, втората половина от тестото направих на земелчета. Получи се страхотно и вкуса е неворятен...
13.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Мария, 6 ч. ч. брашно се равняват на 900 г брашно. Ако решиш да използваш прясна мая, трябва да сложиш 1/2 кубче.
12.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2015
Колко грама горе-долу са 6 ч.ч. брашно? Ако използваме прясна мая, цяло купче или половина се слага?
11.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
става страхотен добавих маслини и мариновани домати, а билките-пресни
10.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2014
Любимото ни хлебче! Понякога замествам сиренето със салам - шпеков или локанков и става превъзходен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта