Стефаново филе в коричка

Свинско бонфиле с ароматни подправки, гъби и кромид лук в коричка от бутертесто
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-800 г свинско бонфиле
250 г печурки
20-25 г масло
1 пакет бутертесто
1 глава лук
1 яйце
2-3 с. л. зехтин
2-3 с. л. бяло вино
2-3 с. л. горчица
2-3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. сух чесън (чеснова сол)
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Стефаново филе в коричка
Свинското бонфиле се почиства от ципата.
2
Стефаново филе в коричка 2
Лукът се нарязва и се запържва за минута в загретия зехтин.
3
Стефаново филе в коричка 3
Прибавят се нарязаните на тънки филийки гъби и се пържи още 5 минути.
4
Стефаново филе в коричка 4
Плънката се посолява, подправя се със смлян черен пипер и се залива с виното.
5
Стефаново филе в коричка 5
В купа се смесват сух чесън, сух магданоз, черен и червен пипер, чубрица и сол.
6
Стефаново филе в коричка 6
Филетата се натриват с микса от подправки, слагат се в тиган със сгорещено олио и се пържат 10-15 минути, като се обръщат, докато се получи хрупкава коричка от всички страни.
7
Стефаново филе в коричка 7
Добре охладен лист бутертесто се намазва с тънък слой горчица.
8
Стефаново филе в коричка 8
Слага се едно филе, сипва се от плънката и се завива на руло, чиито краища се отрязват. По този начин се приготвя и второто руло.
9
Стефаново филе в коричка 9
Рулата се поставят в тава, украсяват се с лентички от отделеното бутертесто и се намазват с разбито яйце.
10
Стефаново филе в коричка 10
Слагат се в загрята на 220 градуса фурна и се пекат около 20-30 минути. Поднасят се нарязани на филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: