Стек „Диана“

Дата: 22.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. рибай стек (по 200 г всеки)
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. доматен концентрат
20 г краве масло
2 ч. л. зехтин
2 глави лук шалот
1 скилидка чесън
4 с. л. бренди
60 мл животинска сметана
100 мл телешки бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Стек „Диана“Месото се овкусява със сол и черен пипер и се намазва със зехтина.
2
Стек „Диана“ 2Запържва се в сгорещен тиган от двете страни, до златисто.
3
Стек „Диана“ 3Изважда се от съда и на негово място се слагат лукът, нарязан на тънки ивички, а след това и накълцаният чесън. Прибавя се и маслото, и се разбърква.
4
Стек „Диана“ 4Когато зеленчуците омекнат, се сипват горчицата, доматеният концентрат и сосът „Уорчестър“, и се разбърква.
5
Стек „Диана“ 5Налива се брендито и се фламбира.
6
Стек „Диана“ 6Когато алкохолът се изпари, се сипва бульонът и се готви, докато сосът се сгъсти.
7
Стек „Диана“ 7Налива се сметаната.
8
Стек „Диана“ 8Месото се връща в съда и се оставя на огъня за кратко. Сервира се със соса и гарнитура от пресни картофи, а по желание и с пюре от грах.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Страхотно се получи с печени картофки!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


471 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта