Стек "Радецки"

Дата: 02.06.2003
Източник: Бон Апети
Стек
 
Необходими продукти:
4 телешки стека
1-2 с. л. брашно
1-2 щипки смлян бахар
1 дафинов лист
2 глави лук
2 кисели краставички
2-3 моркова
500 мл телешки булъон
20 г краве масло
100 г заквасена сметана
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Стек Стековете се начукват и се подправят със сол и пипер. Запържват се в тиган със сгорещените олио и масло и щом се зачервят, се изваждат.
2
Стек Морковите се настъргват на ситно ренде, лукът се нарязва на шайби, киселите краставички – на колелца.
3
Стек Зеленчуците се слагат в тигана с мазнината от месото, поръсват се с брашното, налива се телешкият булъон, слага се дафиновият лист и се задушават около 10 минути (докато омекнат).
4
Стек Накрая се сипва заквасената сметана и се разбърква. Дафиновият лист се изважда и стековете се връщат в тигана. Престояват в соса 1 минута, след което ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта