Стек "Сейлсбъри"

Дата: 08.03.2005
Източник: Бон Апети
Стек
 
Необходими продукти:
1 кг телешка кайма
1 кубче телешки бульон
50 г масло
250 г пресни печурки
2 глави червен лук за гарнитура
черен пипер на вкус
1 ч. л. сол
1 ч. л. майорана или риган
5-6 с. л. галета
4 клонки магданоз
1 глава кромид лук
20 г масло
4 яйца
1 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Стек Лукът се нарязва наситно, запържва се 3-4 минути в предварително загрятото масло, след което се охлажда.
2
Стек Разбитите яйца, наситненият магданоз, солта, черният пипер, каймата, галетата, майораната и охладеният лук се омесват. Оформят се 4 бургера (намазват се с олио, за да може да се оформят с въртеливи движения), запичат се в сгорещен тиган за 3-4 минути от всяка страна.
3
Стек Печурките се нарязват на филийки. Запържват се в предварително загрятото масло, в тигана, в който са пържени бургерите. След това се поръсва брашното, наливат се 250-300 мл студена вода, стрива се бульонът. Изчаква се да кипне.
4
Стек Бургерите се нареждат в подходяща тава, заливат се с кипналия гъбен сос. Запичат се 20-30 минути в умерено сгорещена фурна.
5
Стек Нарязаният на шайби лук се карамелизира в малко олио. Шайбите се пържат 10-15 минути, като се обръщат само веднъж. Бургерите се сервират гарнирани с гъби и карамелизиран лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта