Стек Специал

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г телешко контрафиле
1 ч. л. накълцан магданоз
1 стрък зелен лук
2 картофа
3-4 розички броколи
50 г бекон
50 мл холандски сос
1 ч. л. сок от лимон
1 с. л. брашно
1 с. л. краве масло
1 к. ч. прясно мляко
1 в. ч. бяло вино
1 с. л. накълцан магданоз
30 г кашкавал
50 г скариди
50 г стерилизирани гъби
1 ч. л. универсална подправка


Начин на приготвяне:
1
Стек Специал
Месото се пържи от двете страни в тиган с предварително нагорещеното олио.
2
Стек Специал 2
Брашното, омекналото масло, прясното мляко, виното и сокът от лимон за белия сос се смесват. Поръсват се със сол на вкус и се разбъркват добре. След това се прибавят скаридите и гъбите.
3
Стек Специал 3
Изпърженото месо се слага в огнеупорна чиния, залива се с белия сос със скариди и гъби и отгоре се покрива с кашкавала. Запича се за 2-3 минути във фурна, докато кашкавалът се разтопи.
4
Стек Специал 4

Картофите се нарязват на кубчета, лукът – наедро и се запържват в нагорещеното олио. Беконът се нарязва на кубчета, прибавя се към лука и картофите и всичко се поръсва с универсална подправка.


5
Стек Специал 5
Запеченото месо се поставя в порционна чиния, до него се сипва гарнитурата от картофи. Полива се с холандския сос, поръсва се с накълцания магданоз и се декорира с розичките сварени броколи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: