Стифадо със заек

Гръцко рагу, което много напомня нашия винен кебап
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
2 глави червен лук
5 скилидки чесън
400 г домати на кубчета от консерва
1/4 ч. ч. червен винен оцет
1 ч. ч. сухо червено вино
1/2 ч. ч. десертно червено вино
1/2 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. доматена паста
1/4 ч. ч. зехтин
1 пръчка канела
10 зърна бахар
4 дафинови листа
1 с. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Стифадо със заек

Заекът се нарязва на порции и се овкусява със сол. Подсушава се с кухненска хартия, за да не пръска при пърженето.

 


2
Стифадо със заек 2

Месото се запържва в част от зехтина до златистокафяво и се изважда.

 


3
Стифадо със заек 3

В същият съд се налива още малко зехтин, запържват се лукът, нарязан на шайби, и чесънът, нарязан наситно. Наливат се оцетът, десертното вино и сухото червено вино.

 


4
Стифадо със заек 4

Връща се месото и се налива бульонът.

 


5
Стифадо със заек 5

Добавят се доматената паста и доматите от консерва. Слагат се пръчката канела, бахарът, дафиновите листа, риган, сол и черен пипер.

 

 


6
Стифадо със заек 6

Похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън час, час и половина. После се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: