Странджански кебап

Дата: 18.11.2009
Източник: Dimityr Kynew
ТИТЛА: Чирак
Странджански  кебап
 
Необходими продукти:
1.8 кг свинско месо
1/2 лимон
50 г люти чушки
100 г краставички от консерва
50 г чесън
1 к. ч. червено вино
1 к. ч. брашно
300 г домати
700 г лук
1 1/2 к. ч. свинска мас
сол, черен пипер и чубрица на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се измива със студена вода, нарязва се на кубчета и се запържва леко в сгорещената мазнина.

2
Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните лук, чесън и обелени домати. Поръсва се брашното и се разбърква няколко пъти.

3
След това се прибавят червеният пипер, лютивите пиперки, нарязаният на филийки лимон, виното и сол на вкус. Кебапът се задушава във фурна до пълно омекване на месото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта