Стриди "Рокфелер"

Дата: 05.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 стриди (1 кг)
1/4 ч. л. сос "Уорчестър"
1 с. л. галета
4-5 стръка магданоз
1 стрък лук
1 скилидка чесън
20 мл мастика
20 г масло
100 г бланширан спанак
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Стриди Стридите се измиват много добре на течаща вода.
2
Стриди Всяка стрида се отваря, ядката й се поставя в едната половина на черупката, а сокът се запазва.
3
Стриди Черупките се слагат в тава с морска сол.
4
Стриди Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 1 минута в предварително загрятото масло.
5
Стриди Добавя се предварително бланшираният, отцеден от водата и наситнен спанак.
6
Стриди След 20 секунди се налива мастиката, разбърква се и се изчаква да се изпари.
7
Стриди Спанакът се подправя със сол, черен пипер и сос "Уорчестър", разбърква се и се оттегля от котлона.
8
Стриди Плънката се поръсва с малко галета и се подправя с наситнения магданоз.
9
Стриди Накрая се полива с прецедения сок от стриди.
10
Стриди Готовата смес се разпределя върху стридите в техните черупки. Пече се 15 минути в предварително загрята на 200-220 градуса фурна, на горно печене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта