Студена супа от зрял фасул с бекон

Дата: 03.09.2008
Източник: Бон Апети
Студена супа от зрял фасул с бекон
 
Необходими продукти:
100 г бекон
1-2 с. л. зехтин
1/2 сух хляб (1 франзела)
листенца джоджен за украса
лимонов сок и резени лимон за поднасяне
1 щипка захар
1 щипка черен пипер
1 стрък пресен джоджен
1 кубче пилешки бульон
2-3 с. л. зехтин за крутоните
1 глава лук
2 домата
1 ч. ч. сметана
2 1/2 ч. ч. фасул
1-2 ч. л. чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Студена супа от зрял фасул с беконФасулът се сварява, след което се пюрира със сметаната.
2
Студена супа от зрял фасул с бекон 2Лукът и беконът се нарязват надребно и се запържват в зехтин. Овкусяват се с дафинов лист.
3
Студена супа от зрял фасул с бекон 3Доматите се обелват, нарязват се и се запържват 1-2 минути при лука. Поръсва се със сол.
4
Студена супа от зрял фасул с бекон 4Сипва се разтвореното в 200-300 мл вода кубче бульон.
5
Студена супа от зрял фасул с бекон 5Подправя се с нарязан джоджен и се разбърква.
6
Студена супа от зрял фасул с бекон 6Пюрето от фасул се смесва със запържените домати и лук и се поръсва със захар и черен пипер.
7
Студена супа от зрял фасул с бекон 7Хлябът се нарязва на малки кубчета и се поставя в тава.
8
Студена супа от зрял фасул с бекон 8Полива се със зехтин и се поръсва с чубрица и сол. Изпича се в предварително загрята на 220 градуса фурна.
9
Студена супа от зрял фасул с бекон 9Супата се сервира с крутони, лимонов сок и резени лимон. Украсява се с листенца джоджен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта