Студена зеленчукова шарлота

Богатство от цветове и вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 краставици (тънки и прави)
2 зелени чушки
500 г краве сирене
200 г заквасена сметана
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г сушени домати
50 г печени орехи
1 връзка копър
3 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Студена зеленчукова шарлота
Краставиците се измиват добре. Две от тях се нарязват на тънки, дълги ленти с помощта на белачка или на ренде тип „Мандолина“. Третата краставицата се реже на кръгчета, които ще послужат за основа на шарлотата. Лентите и кръгчетата се посоляват и се оставят да се отцедят, след това се подсушават добре.
2
Студена зеленчукова шарлота 2
Чушките се наситняват. Сушените домати, маслините, орехите и копърът се накълцват.
3
Студена зеленчукова шарлота 3
Сиренето се натрошава и се смесва със заквасената сметана. Прибавят се сушените домати, чушките, маслините, орехите, копърът, ригънът, сушеният чесън, лимоновия сок и черен пипер на вкус.
4
Студена зеленчукова шарлота 4
Средно голяма купа се покрива с прозрачно фолио. Лентите от краставици се подреждат плътно една до друга, така че да покрият стените и дъното на съда.
5
Студена зеленчукова шарлота 5
Изсипва се плънката, заравнява се добре и се покрива плътно с кръгчетата краставица. Оставя се в хладилник за 4–6 часа.
6
Студена зеленчукова шарлота 6
Преди поднасяне се обръща върху подходяща чиния. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2017
Получи се лесно, стана супер вкусно и сме супер доволни !
3.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2016
Прекрасна и много свежа. :)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2016
Звучи страхотно и прохладно! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2016
Получи се много вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


291 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: