Студено мезе от свински джолан

Дата: 07.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свински джолан без кост
2 стръка праз
2 скилидки чесън
300 мл сок от туршия
1,5 л вода
2 дафинови листа
1 ч. л. зърна хвойна
1 ч. л. пипер меланж на зърна
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Студено мезе от свински джолан
Свинският джолан се изтънява с нож през средата, да се получи цяло парче, като за руло. Ако са повече парчета, се слагат плътно едно до друго, за да стане лист.

 

 


2
Студено мезе от свински джолан 2
Поръсва се със сол и черен пипер и се завива на руло с фолио за свежо съхранение (като бонбон).

 


3
Студено мезе от свински джолан 3
В тенджерата се сипва счуканата хвойна, зърната пипер меланж, дафиновите листа, водата, сокът от туршия, празът, нарязан на парчета, целите скилидки чесън, леко смачкани. Накрая се слага месото. Оставя се на слаб огън за около 3 часа.

 


4
Студено мезе от свински джолан 4
Оставя се да се охлади в ароматния бульон. След това фолиото се отстранява и месото се нарязва на парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Страхотно месце се получи. Много крехко и вкусно. Става и за сандвичи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта