Студено мезе за вино

Дата: 14.02.2012
Източник: Бон Апети
Студено мезе за вино
 
Необходими продукти:
1 кг свинско контрафиле
1 глава лук
1 морков
1/4 глава целина
2 скилидки чесън
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. олио
1 дафинов лист
2–3 стръка мащерка
2– 3 стръка риган
сол и черен пипер на вкус
за паприковане:
1 ч. л. пипер меланж
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. семена от копър (резене)
1 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Студено мезе за вино
Месото се обезципява, оформя се правилно парче, а изрезките се запазват за друго ястие.


2
Студено мезе за вино 2
Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в олиото от двете страни.


3
Студено мезе за вино 3
Слага се в керамичен съд и се налива бульонът.


4
Студено мезе за вино 4
Чесънът се смачква, морковите, лукът и целината се обелват и се нарязват наедро. Всички зеленчуци се добавят към месото.  Прибавят се мащерката, ригана и дафиновият лист. Овкусява се със сол и черен пипер и се похлупва.


5
Студено мезе за вино 5
Пече се в загрята на 160 градуса фурна за 2 часа и 15 минути. Оставя се да се охлади.


6
Студено мезе за вино 6
Всички подправки за паприковането се смесват и се счукват.


7
Студено мезе за вино 7
Месото се овалва в готовата подправка.


8
Студено мезе за вино 8
След това се нарязва натънко.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта