Студено предястие от пилешко и сирена

Дата: 31.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
300 г крем сирене
200 г кашкавал
30 г синьо сирене
2 връзки пресен лук
1 глава лук
1 стрък стеблена целина
1 морков
1 дафинов лист
1 с. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
за поднасяне:
1 краставица
солени бисквити (крекери)
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Студено предястие от пилешко и сиренаКожата на пилето се отстранява и се разстила в тава, застлана с хартия за печене.
2
Студено предястие от пилешко и сирена 2Покрива се с друг лист хартия и се притиска с тава, в която е поставена някаква тежест.
3
Студено предястие от пилешко и сирена 3Пече се 1 час в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
4
Студено предястие от пилешко и сирена 4Пилето се сварява, заедно с дафиновия лист и нарязаните наедро лук, целина и морков. След това се обезкостява и се оставя да се охлади.
5
Студено предястие от пилешко и сирена 5Охладеното месо се разбърква добре с крем сиренето, ригана, лютия сос, горчицата, настъргания кашкавал и синьото сирене. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Студено предястие от пилешко и сирена 6Оформят се топки и се прибират в хладилник да стегнат.
7
Студено предястие от пилешко и сирена 7Зелената част на лука се нарязва наситно. Топките се овалват в лука.
8
Студено предястие от пилешко и сирена 8Поднасят се с парчета краставица и солени бисквити.



Съвети:
Пилешкият бульон може да се замрази и да се използва за приготвяне на супа.
По желание може да поднесете предястието и върху „пилешки чипс“ от изпечената и начупена пилешка кожа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта