Суджи халва

Дата: 19.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г пълномаслен маргарин
50 г бадеми
30-40 г кашу
1 ч. ч. грис
10-15 шушулки кардамон
2 1/2 ч. ч. вода
1 1/2 ч. ч. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Суджи халваЗърната на кардамона се изваждат от шушулките и се стриват в хаванче.
2
Суджи халва 2Маргаринът се слага в малка тенджера и се загрява.
3
Суджи халва 3В загретия маргарин се сипва 1 ч. ч. грис и се запържва за около 5 минути, като се разбърква.
4
Суджи халва 4Добавят се стритите зърна кардамон и смлените ядки, запържва се кратко и по желание се слага малко сладкарска боя за цвят.
5
Суджи халва 5В тенджера се наливат 2 1/2 - 2 3/4 ч. ч. вода, сипва се захарта и се загрява, докато се разтвори.
6
Суджи халва 6Захарният сироп постепенно се излива в запържения грис, като се бърка. Ври на тих огън, докато грисът поеме водата.
7
Суджи халва 7Сместа се разпределя равномерно в предварително намазнена тава и се оставя да се охлади. Десертът се поднася нарязан на ромбчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта