Суфле от карфиол

Дата: 14.10.2003
Източник: Бон Апети
Суфле от карфиол
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (1 кг)
1-2 щипки индийско орехче
1 с. л. брашно
50 г маргарин
200 мл прясно мляко
3-4 стръка копър
2-3 листа целина
2 червени чушки
3 яйца
100 г сирене
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Суфле от карфиолКарфиолът се сварява за 10-15 минути в кипнала подсолена вода заедно с листата целина. Чушките се изпичат, поставят се в кесия или в похлупена тенджера, за да се запарят, и се обелват.
2
Суфле от карфиол 2Белтъците се отделят от жълтъците и се бият на сняг. Маргаринът за соса се разтопява и в него се запържва до златисто брашното. Слагат се млякото и подправките и ври при непрекъснато бъркане, докато сосът започне да се уплътнява.
3
Суфле от карфиол 3Свареният карфиол се пюрира, добавят се жълтиците, белият сос и накълцаният копър, посолява се и се разбърква. Слагат се разбитите на сняг белтъци и внимателно се бърка, за да не спаднат.
4
Суфле от карфиол 4Стените на гювечетата се намасляват, поръсват се с галета и на дъното им се слага от карфиолено-яйчената смес и бучки сирене. Изпечената и обелена чушка се нарязва на ивички, които се подреждат по страните на гювечето във формата на слънце, но така, че половината от ивичката да виси навън.
5
Суфле от карфиол 5Поставя се още от карфиолено-яйчената смес и бучки сирене и висящите ивички чушка се прегъват към вътрешността на гювечето така, че да се съберат в центъра. Суфлето се пече в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 30 минути, докато повърхността се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта