Суфле от мерлуза

Дата: 17.07.2003
Източник: Бон Апети
Суфле от мерлуза
 
Необходими продукти:
1 кг мерлуза (бяла риба)
сол и черен пипер на вкус
3–4 стръка копър
1–2 щипки индийско орехче
1 стрък зелен лук
30 г краве масло
1 с. л. брашно
2–3 картофа (300 г)
100–150 мл прясно мляко
2 белтъка
галета за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Суфле от мерлузаПочистената и измита риба се реже на големи парчета и се сварява за 10–15 минути в подсолена вода.
2
Суфле от мерлуза 2Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират заедно с почистената от костите риба.
3
Суфле от мерлуза 3Лукът се реже наедро, запържва се около минута в маслото, добавя се брашното и се разбърква. Налива се студеното мляко, отново се бърка и преди да кипне, се сваля от огъня, след което се овкусява с подправките.
4
Суфле от мерлуза 4В голяма купа се смесват рибно-картофеното пюре и млечно-лученият сос и сместа се охлажда. Прибавят се разбитите на сняг белтъци и се бърка в една посока с шпатула.
5
Суфле от мерлуза 5Сместа се поставя в намаслени и обилно поръсени с галета гювечета, поръсва се отново с галета и с накълцания копър и се пече до зачервяване при температура 220 градуса. След изпичането гювечетата трябва да останат във фурната 15–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта