Суфле от тиква

Прекрасен десерт за зимата
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква (непочистена)
4 белтъка
2 жълтъка
70 г брашно
160 г захар (+ за поръсване)
1 ч. л. канела
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Суфле от тиква
Тиквата се почиства от семките и без да се бели, се нарязва на големи парчета, поръсва се с 60 г от захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
2
Суфле от тиква 2
След това кората се маха, а тиквата се пюрира и се смесва с жълтъците и канелата.
3
Суфле от тиква 3
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се смесват с тиквеното пюре.
4
Суфле от тиква 4
Разбърква се внимателно, добавя се брашното и отново се разбърква.
5
Суфле от тиква 5
Сместа се разпределя в намазани с масло и поръсени със захар формички за крем брюле.
6
Суфле от тиква 6
Пекат се около 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна.

7
Суфле от тиква 7
Суфлето се поднася топло, като по желание се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Получи се много вкусно, но ми спадна след изваждането от фурната.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2014
Изключително нежно на вкус ! Много добър вариант, особено ако ви е останало от печената тиква или пък се чудите как да оползотворите останали белтъци.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2014
Получи се доста сладък крем-десерт.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: