Суфле от тиквички и извара

Дата: 14.06.2010
Източник: Бон Апети
Суфле от тиквички и извара
 
Необходими продукти:
200 г брашно
3 яйца
50 мл прясно мляко
100 г извара
300 г тиквички
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
краве масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се режат на кубчета и се задушават в млякото и зехтина за 5–6 минути. Посоляват се и към тях се добавят жълтъците и брашното, като от брашното се заделя за поръсване дъното на купичките.
2
Към сместа се добавя изварата и всичко се пасира. Овкусява се с бял пипер.
3
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа внимателно при непрекъснато бъркане.
4
В намазнените и поръсени с брашно огнеупорни купички се сипва от сместа така, че да запълва 2/3 от съда. Пече се на 190 градуса около 10 минути.


Съвет:
Изварата може да се замени с краве сирене и да се добави копър.
 

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2015
Аз го направих във форма за кекс само че малко спадна, но беше вкусно. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта