Суфле палачинка

Дата: 08.03.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2/3 ч. ч. брашно
3 яйца (размер L)
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. животинска сметана
1/2 ч. ч. кафява захар „Демерара”
3 с. л. краве масло
1 ябълка „Пинк лейди”
200 г замразени боровинки
1 ванилия
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Суфле палачинка
Ябълката се обелва, нарязва се на малки кубчета и се запържва в 1 с. л. от маслото,  докато омекне леко.

 


2
Суфле палачинка 2
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с миксер със 1/2 от захарта, докато побелеят.

 


3
Суфле палачинка 3
Към тях се наливат прясното мляко, сметаната и 1 с. л. разтопено краве масло. Накрая се прибавят брашното и ванилията и отново се бърка с миксер.

 


4
Суфле палачинка 4
Белтъците  се разбиват на пяна с миксер, тогава към тях се прибавя останалата част от захарта, и се разбива докато станат на сняг.

 


5
Суфле палачинка 5
Белтъците и жълтъчната смес се събират и се разбъркват внимателно..

 


6
Суфле палачинка 6
Тиган с дебело дъно и огнеупорни дръжки (тавичка) се загряват на котлона. В него се слага останалото масло и щом се сгорещи, се налива тестото.

 


7
Суфле палачинка 7
Готви се на силен огън на котлона около 4 минути, след това се дърпа от огъня и отгоре се поръсват първо запържените ябълки, а след това и боровинките, отпуснати на стайна температура.

 


8
Суфле палачинка 8
Палачинката се допича в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за 15 минути.

 


9
Суфле палачинка 9
Поръсва се с пудра захар и се разрязва на 8 парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта