Суфле с ананас и кокос

Пухкаво, въздушно и леко
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2012
Суфле с ананас и кокос
 
Необходими продукти:
100 г ананас
6 яйца
110 г захар
2 с. л. брашно
2 с. л. царевично нишесте
400 мл кокосово мляко (1 консерва)
50 г краве масло
кората от 1 лайм
масло за намазване
кокосови стърготини за поръсване
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Суфле с ананас и кокос

Ананасът се почиства и се нарязва на кубчета.


2
Суфле с ананас и кокос 2

Форми за брюле се намазват с разтопено масло и се поръсват с кокосови стърготини. Оставят се в хладилник да стегнат.


3
Суфле с ананас и кокос 3

Кокосовото мляко и маслото се загряват, докато кипнат.


4
Суфле с ананас и кокос 4

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Към жълтъците се прибавят брашното и нишестето.


5
Суфле с ананас и кокос 5

Щом млякото кипне, се налива малко по малко към жълтъците, после се връща обратно в съда за готвене. Слага се на котлона и се бърка докато се сгъсти. После се сваля от огъня и се ароматизира с настърганата кора от лайм. Оставя се да се охлади.

 


6
Суфле с ананас и кокос 6

Белтъците се разбиват на сняг със захарта. 1/3 от тях се прибавя към кокосовия крем и се бърка енергично, после се прибавя и останалата част, но се бърка бавно и плавно.


7
Суфле с ананас и кокос 7

Формите се изваждат от хладилника и в тях се разпределят кубчетата ананас.


8
Суфле с ананас и кокос 8

Отгоре се слага от кокосовата смес. Изравнява се с нож и се почиства ръба на формата.


9
Суфле с ананас и кокос 9

Формите се слагат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор и температурата се намалява на 180 градуса. Суфлето се пече около 15 минути. Поднася се топло, поръсено с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Мисля, че не ме се получи както трябва...
9.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Първи опит- неуспешен ... (тъжно личице)
8.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Така е, не е с птиче, но пък предлагаме невероятна торта с такова има, рецептата е в сайта :)
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
добре,че рецептата не е с птиче мляко иначе какво ще правя? ;)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
хммм,благодаря проблема е че не знам как го наричат,но изглежда толкова апетитно,че си заслужава търсенето :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: