Суфле с миди

Рецепта от книга на Теодора Пейкова
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2012
Суфле с миди
 
Необходими продукти:
2 кг пресни миди с черупките
2 картофа
4 яйца
2 скилидки чесън
4 стръка пресен лук
1 ч. ч. бяло вино
1 с. л. естрагон
2 стръка копър
сол и черен пипер на вкус
краве масло жна формите
сирене „Пармезан” за поръсване на формите


Начин на приготвяне:
1
Суфле с миди

Картофите се обелват и се сваряват. Мидите се почистват от налепите и се измиват добре. Слагат се в тенджера с виното и се варят под капак за около 10 минути, на силен огън.

 


2
Суфле с миди 2

После се изваждат ядките само на отворилите се черупки и се нарязват наситно. Неотворените миди се изхвърлят.

 


3
Суфле с миди 3

Нарязаните ядки се смесват с наситнените лук и копър. Прибавят се сол, черен пипер, естрагона, намачканите картофи, стрития чесън и жълтъците от яйцата.

 


4
Суфле с миди 4

Белтъците се разбиват на сняг с щика сол и се смесват със мидената смес. Разбърква се добре.

 


5
Суфле с миди 5

Сместа се разпределя в 8 форми за брюле, намазани с масло и поръсени с настърган пармезан така, че да той да се залепи и по стените.

 


6
Суфле с миди 6

Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути, върху тавата от фурната.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: