Сухи чушки с плънка от боб, пресен лук и бекон

Дата: 22.02.2010
Източник: Бон Апети
Сухи чушки с плънка от боб, пресен лук и бекон
 
Необходими продукти:
8 сухи чушки
400 г боб
1 глава лук (около 150 г)
400 г бекон
1/2 връзка пресен лук
2 щипки джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се накисват в хладка вода за около 30 минути. Бобът се сварява много добре. Лукът се запържва в олиото, прибавя се червеният пипер, разбърква се и запръжката се прибавя към сварения боб.
2
Беконът се изпича на сух тиган, реже се на кубчета и се добавя към боба. Към сместа се прибавя и пресният лук, нарязан наситно.
3
Чушките се пълнят с получената смес с помощта на лъжица и се запичат около 8–10 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
 
Съвет:
Ще спестите доста време и енергия, ако използвате сварен консервиран боб.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта