Супа "Адана"

Дата: 07.02.2003
Източник: Бон Апети
Супа
 
Необходими продукти:
250–300 г нахут
2-3 щипки кимион
1 ч. л. сол
1 яйце
3-4 стръка магданоз
1 глава кромид лук
300 г телешко месо (кайма)
4 с. л. доматено пюре
1 ч. л. мащерка
2 кубчета телешки булъон
1 глава лук
лют пипер по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Супа Нахутът и нарязаният наситно лук се слагат в тенджера, заливат се с 2 л студена вода и се варят около 40 минути.
2
Супа Месото за топчетата се смила в кухненски робот. Прибавят се нарязаният наедро лук, магданозът, яйцето и останалите подправки. Всичко се разбива и се омесва добре.
3
Супа Към вече сварения нахут се прибавя разреденото с 2-3 с. л. вода доматено пюре, натрошават се кубчетата бульон и се кипва. Оформят се малки топчета и се поставят в супата. Супата ври 10 минути, слага се мащерката, ври още 4-5 минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта