Супа „Акрошка“

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Супа „Акрошка“
 
Необходими продукти:
200 г шунка
1 ч. л. сол
5-6 стръка копър
2 кофички кисело мляко
1 скилидка чесън
1/2 краставица
2 стръка лук
3 яйца
2 моркова
4 картофа
1/2 ч. л. лимонена киселина
 

Начин на приготвяне:
1
Супа „Акрошка“Морковите, картофите и яйцата се сваряват. Морковите, обелените картофи и яйцата се нарязват на кубчета, шунката – на тънки ивички.
2
Супа „Акрошка“ 2Копърът, лукът и скилидката чесън се нарязват наситно. Сипват се в касерола заедно с киселото мляко и яйцата. Посоляват се, добавя се лимонената киселина и се разбърква.
3
Супа „Акрошка“ 3Прибавят се нарязаните шунка, картофи и моркови.
4
Супа „Акрошка“ 4Налива се студена вода, като продължава да се бърка, до получаване на желаната гъстота. Ако е необходимо, се добавя сол.
5
Супа „Акрошка“ 5Накрая се слага обелената и нарязана на ситни кубчета краставица. Преди консумация супата се оставя да престои  в хладилник около 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта