Супа „Алнуик“

Дата: 03.11.2011
Източник: Бон Апети
Супа „Алнуик“
 
Необходими продукти:
750 г свински джолан (2 предни джоланчета или 1 заден)
2 големи картофа
2 големи глави лук
2 големи моркова
4 стръка селари
1 дафинов лист
6 стръка мащерка
5 стръка магданоз
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Супа „Алнуик“
Джоланът се обелва и излишната мазнина се отстранява. Залива се със студена вода, слага се да заври и след това огънят се намалява. Вари се 10 минути като постоянно се отпенва.


2
Супа „Алнуик“ 2
Половината от морковите, селарито и лука се нарязват наедро и се добавят в тенджерата.


3
Супа „Алнуик“ 3
Слагат се черния пипер, дафиновия лист сол и половината мащерка, Налива се студена вода и се оставя да се вари 2–3 часа, докато месото започне само да пада от кокала. Оставя се да изстине и след това се наразва на хапки.


4
Супа „Алнуик“ 4
Бульонът се прецежда в чист съд, а подправките се изхвърлят.


5
Супа „Алнуик“ 5
Към прецедения бульон в тенджерата се прибавят останалата мащерка, целина, моркови и лук и картофите, нарязани наедро.


6
Супа „Алнуик“ 6
Тенджерата се слага отново на котлона и се оставя супата да се вари още 30–40 минути. Добавя се месото и се вари още 10 минути. Супата се сервира поръсена с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
ще я опитаме!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
превъзходен вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта