Супа "Kарфиолета"

Дата: 29.11.2003
Източник: Бон Апети
Супа
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (50 г)
резени лимон за гарниране
настърган кашкавал за наръсване
200 мл прясно мляко
200 мл бульон
75 г краве масло
2 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Супа Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се сварява в кипнала подсолена вода за 4–5 минути. Прецежда се в гевгир, като бульонът се запазва.
2
Супа Няколко розички се отделят за декорация, останалият карфиол се пасира.
3
Супа Брашното за соса се запържва до златисто в разтопеното масло. Разрежда се с горещото мляко и 200 мл от водата, в която е варен карфиолът. Бърка се, докато кипне и започне да се сгъстява.
4
Супа Сосът се пресипва в по-голям съд и към него се добавят пасираният карфиол и отделените розички карфиол. При сервиране всяка порция се поръсва с настърган кашкавал и се гарнира с резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта