Супа кофта

Дата: 11.03.2002
Източник: Бон Апети
Супа кофта
 
Необходими продукти:
250 г телешка кайма
1 к. ч. ориз
1 скилидка счукан чесън
2 яйца
1 лимон
3 с. л. олио
1 ч. л. кимион
1 ч. л. куркума
1 ч. л. нишесте
2 глави лук (настъргани на ренде)
магданоз (нарязан наситно)
 

Начин на приготвяне:
1
Супа кофтаКаймата се омесва с половината лук, 1 с. л. магданоз, сол и едно яйце.
2
Супа кофта 2В олио се запържват за 30 секунди останалият лук, чесънът и куркумата, поръсват се с кимион и се заливат с 1 1/2 - 2 л гореща вода. Щом кипне, се посолява.
3
Супа кофта 3От каймата се оформят топчета и се поставят във врящата супа, прибавя се оризът и супата се вари 20 минути.
4
Супа кофта 4Прибавя се разтвореното в 2-3 с. л. студена вода нишесте, подправя се с лимонов сок. Вари се минута и се прави пресечена застройка, като яйцето се разбива и през цедка се изсипва в супата.
5
Супа кофта 5Супата се поръсва с пресен магданоз и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


392 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта