Супа от челядинки

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 07.05.2014
Супа от челядинки
 
Необходими продукти:
500 г гъби челядинки
500 г пресни картофи
4 стръка пресен лук
1 морков
80 г краве масло
60 г ориз
400 г кисело мляко
2 яйца
5-6 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Измийте добре почистените челядинки, след което отрежете пънчетата, а ако са дребни, ги ползвайте цели.
2
Почистете моркова, пресните картофи и лука и ги нарежете наситно.
3
Сложете зеленчуците и гъбите в тенджера и ги сварете. Добавете мащерката и ориза.
4
Направете застройка, като разбиете добре киселото мляко и яйцата. Щом оризът уври, добавете приготвената застройка в тенджерата на тънка струйка, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата.
5
Щом добавите застройката, отдръпнете тенджерата от котлона и овкусете супата със сол, масло и млян черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2014
Замяната на челадинките с кладница, мисля , че промениха много вкуса.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2014
Прекрасно, но аз замених челадинките /поради липса на такива по магазините/ с кладница.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: