Супа от черен фасул

Дата: 20.08.2002
Източник: Бон Апети
Супа от черен фасул
 
Необходими продукти:
300 г свински кокали
1 ч. л. кимион
1 с. л. олио
1 дафинов лист
1 резен целина
1 клонка магданоз
1 ч. бяло вино
2 моркова
2 глави лук
3 скилидки чесън
250 г черен фасул
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от черен фасулКокалите и разрязаният на две лук се поставят в тава. Заливат се с малко олио и се пекат 30-40 минути до златисто.
2
Супа от черен фасул 2Фасулът се залива с вряла вода и се оставя да набъбне. След това се вари, като първата вода се изхвърля. С втората вода се слагат кокалите и лукът.
3
Супа от черен фасул 3Целината и чесънът се нарязват надребно, морковът - на колелца и се запържват в силно загрято олио за не повече от 1 минута. Разреждат се с 1 черпак от бульона на фасула, разбъркват се и се слагат при фасула.
4
Супа от черен фасул 420 минути преди да се оттегли от котлона, фасулът се подправя с дафинов лист, сол и кимион.
5
Супа от черен фасул 5Когато фасулът стане готов, кокалите и дафиновият лист се махат и супата се пасира. Налива се виното и се оставя да поври 4-5 минути. Поръсва се обилно с нарязан магданоз и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта