Супа от червена леща с маслинени кротончета

Дата: 22.11.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. червена леща
2-3 с. л. зехтин
3 филийки хляб
сокът от 1/2 лимон
1 - 1 1/2 ч. л. сух джоджен
1-2 с. л. наситнен магданоз
2-3 с. л. зехтин
1 глава лук
1-2 картофа (200г)
2 домата
2-3 скилидки чесън
1-2 с. л. пастет от маслини
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от червена леща с маслинени кротончетаКартофите се обелват и се нарязват на малки кубчета, лукът се наситнява. Сипват се в тенджера с 1 ч. ч. вряща вода и се задушават около 15 минути.
2
Супа от червена леща с маслинени кротончета 2Доматите се почистват, нарязват се на осминки и се слагат в тавичка заедно с нарязаните скилидки чесън. Поливат се със зехтин, посоляват се и се пекат 15-20 минути на най-горното ниво на фурната при температура 200-220 градуса.
3
Супа от червена леща с маслинени кротончета 3Изпечените домати се почистват от ципата, намачкват се и се прибавят в тенджерата при вече омекналите картофи.
4
Супа от червена леща с маслинени кротончета 4Зеленчуците се задушават 2-3 минути, след което се заливат с 9 ч. ч. вряла вода. (За да не се слага допълнително мазнина, може да се използва зехтинът от печенето на доматите.)
5
Супа от червена леща с маслинени кротончета 5Прибавя се почистената леща, разбърква се и се вари около 15 минути.
6
Супа от червена леща с маслинени кротончета 6Към края супата се посолява, подправя се с джоджен, лимонов сок и наситнен магданоз и след няколко минути се сваля от котлона.
7
Супа от червена леща с маслинени кротончета 7Пастетът от маслини и зехтинът се смесват и се посоляват на вкус.
8
Супа от червена леща с маслинени кротончета 8Филийките се нарязват на кубчета, разбъркват се със сместа и се запичат за 8 минути в загрята на 200-220 градуса фурна.
9
Супа от червена леща с маслинени кротончета 9При сервиране всяка порция супа се гарнира с кротони и се украсява със стръкче магданоз.
10
Супа от червена леща с маслинени кротончета 10Съвет: За да се почисти по-лесно, лещата се залива със студена вода, изплувалите на повърхността частици се отстраняват, след което се прецежда през фина цедка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2015
Вкусно и лесно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта