Супа от домати и цвекло с краставица на кристали

Освежаваща лятна зеленчукова супа, гарнирана с кристализиранo пюре от краставица
Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г червено цвекло
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 домат
1 скилидка чесън
1/4 глава кромид лук
2-3 стръка магданоз
зехтин и оцет на вкус
200 г краставица
6-7 с. л. захар
80 мл вода
натрошени кубчета лед



Начин на приготвяне:
1
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали
Цвеклото се сварява, след което се обелва, нарязва се на по-големи парчета и се поставя в дълбок съд.
2
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 2
Добавят се почистените и нарязани наедро чушки, кромид лук, домат и чесън.
3
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 3
Слагат се стръкчетата магданоз и се посолява на вкус.
4
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 4
Зеленчуците се заливат със зехтин и оцет, разбъркват се и се оставят да престоят в хладилник около 1 час.
5
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 5
Краставицата се нарязва на едри парчета и без да се бели, се поставя в шейкър. Налива се малко вода, поръсва се със захар и се посолява леко.
6
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 6
Добавя се малко натрошен лед и всичко хубаво се разбива.
7
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 7
Сместа се пресипва в подходящ съд и се замразява във фризер.
8
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 8
Маринованите зеленчуци се пюрират, след което се претриват през цедка.
9
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 9
Пюрираната зеленчукова смес се налива в подходяща купичка, която е поставена в плоска чиния. Отстрани се украсява с ивици чушка.
10
Супа от домати и цвекло с краставица на кристали 10
Супата се гарнира с краставицата на кристали и по желание се прибавят резени сварено яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: